FAQ’s

Wie zijn de partijen achter  ‘Horeca zoekt jou?’ 

De initiatiefnemers zijn een aantal horeca ondernemers en het P&O platform ‘Kansacademie’. Samen met belangrijke partners als horeca-leveranciers, opleiders, coaches, overheden, Nationale Horecaweek, Ace Media en  Jobpersonality, nemen zij het initiatief voor deze grootscheepse samenwerking.

Wat voor soort banen bieden de werkgevers aan?

De meeste beschikbare banen die worden aangeboden zijn gericht op de hospitality. Door de samenwerkende partners wordt zorgvuldig gekeken naar doorgroeimogelijkheden binnen de sector. Dart kan betekenen dat je start in de bediening bij een restaurant maar doorgroeit naar een marketingfunctie bij een grote drankenproducent.

Kan ik vanuit een uitkering starten en wie helpt mij daarbij?

Je kunt vanuit een uitkering starten. De specialisten binnen Kansacademie zorgen voor begeleiding een afstemming met de organisatie waarbij jij bent geregistreerd.  Samen zorgen zij met jou en de werkgever voor een passend arbeidstraject.

Kan ik ook werken en leren tegelijk?

Ja. In overleg met je nieuwe werkgever kunnen afspraken worden gemaakt over combinaties van leren en werken. ‘ Het belangrijkste verschil is als je een arbeidsovereenkomst hebt met een werkgever en daarnaast vaak een dag in de week les volgt bij bijvoorbeeld een ROC (BBL ) of je als leerling/student tijdens de opleiding stage loopt bij een bedrijf (BOL) .

Hoe registreer ik mij als werkzoekende kandidaat? 

Om te worden gematcht met de juiste vacature heb je een account nodig. Vul het formulier ‘Gratis inschrijven werkzoekenden’ in.

Hoe registreer ik mij als geïnteresseerde werkgever?

Om jouw vacatures te laten matchen  met de juiste kandidaten en te profiteren van de voordelen van de samenwerking  heb je een account nodig. Vul het formulier in op de contact pagina

Wat zijn de doelen van het programma?

Met het programma hebben de initiatiefnemers doelen voor ogen:

 1. Zorgen dat werkgevers en werknemers zonder  bemoeienis van de overheid of andere organisaties snel met elkaar in contact komen. 
 2. Arbeidsdiscriminatie te verlagen en te zorgen voor écht gelijke kansen voor iedereen 
 3. Objectief te matchen op je talenten in plaats van op je diploma’s, ongeacht  je  verleden, je opleiding of je ervaring.
 4. zorgen voor realistische en uitdagende loopbaanplanning, samen met jou en je werkgever.
 5. Langdurige begeleiding van je ontwikkeling om te borgen dat jij en je werkgever deze doelen ook echt halen.

 

Kan ik ook kiezen wanneer en hoelang ik wil werken?

Ja. je kunt dat bepalen bij je inschrijving door je wensen aan te geven waarop je wordt gematcht met de juiste vacature, maar ook in overleg met je nieuwe werkgever nadat je bent gestart. 

Raak ik mijn uitkering kwijt als ik ga werken bij een van de werkgevers in het platform?

Afhankelijk van de  regeling van de uitvoeringsorganisatie waar jij geregistreerd bent, kunnen bepaalde uitkeringen worden gekort of zelfs vervallen wanneer je aan de slag gaat bij je nieuwe werkgever. Daarom zorgen de aangesloten begeleidingspartners voor goede afspraken zodat je zelf kunt kiezen voor de beste aanpak.

Wat betekent Horeca zoekt jou voor mij als werkgever?

Lid worden van het samenwerkingsprogramma betekent voor jou als werkgever dat je:

 • meedoet aan de wervingscampagnes
 • toegang hebt tot passende kandidaten,
 • toegang hebt tot kwalificatie-, scholing- en onboarding programma’s.
 • Ondersteuning kunt krijgen voor de onboarding, begeleiding en doorontwikkeling van je personeel.
 • Financieel voordeel geniet van het in collectief organiseren van subsidieregelingen
 • ondersteuning krijgt bij al je personeels- en organisatievragen.

Horeca zoekt jou stelt ons in staat om iets terug te doen voor de branche.

Door de integrale aanpak van dit platform lossen we samen met de andere partners de personeelsproblemen binnen de sector op.

Nathalie Faas

Kansacademie

Laura Park Testimonial